Het eerste bedrijf dat munt wil slaan uit het toerisme in de Polders van Kruibeke, is een feit. W.I.M. heeft een batterij milieuvriendelijke vervoersmiddelen klaarstaan, waarmee je het nieuwe natuurgebied kan verkennen. En zaakvoerder Toon Pauwels broedt nog op andere plannen, zoals overnachten in een glazen bol.

Toon Pauwels is bekend van het bedrijf Publi-Rent, gespecialiseerd in de verhuur van feestmateriaal en standenbouw. De ondernemer zag meteen brood in het toeristische potentieel van de Polders van Kruibeke. Het zeshonderd hectare grote overstromingsgebied werd vorige week officieel ingehuldigd.

Pauwels experimenteert al een hele tijd met de verhuur van ‘quattrocycles’, fietsen voor vier personen. De verhuur draait zo goed dat hij de activiteiten onderbracht in een nieuw bedrijf: W.I.M. “Dat staat voor Waasland Intens Meemaken”, legt Pauwels uit. “We mikken daarmee ook op de rest van de regio.” W.I.M. heeft intussen zeven quattrocycles, goed voor groepen tot 28 personen. “Onze nieuwste aanwinst is een quattrocycle met vooraan plaats voor een rolstoel, zodat ook mensen met een beperking mee kunnen rijden. Voor senioren wil ik nog een elektrisch busje aankopen. Het schepencollege moet dat wel eerst erkennen als ‘toeristische attractie’ en ik heb ook de goedkeuring van Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) nodig, omdat er normaal geen voertuigen in de Polders van Kruibeke mogen rondrijden.”

Paradepaardje

In het gamma van W.I.M. zitten ook kickbikes – een soort step – en segways. Het nieuwste paradepaardje is de ‘Nosmoke’, een elektrisch wagentje, geïnspireerd op de legendarische ‘Mini Moke’ uit de jaren zeventig. “Ik dweil regelmatig beurzen af op zoek naar nieuwe trends op het vlak van duurzaam vervoer. De bedoeling is die hier uit te testen.”

Met de start van het toeristische seizoen volgend jaar – rond Pasen – wil Pauwels voluit gaan met zijn bedrijf. “Het potentieel is enorm”, stelt hij vast. “Onlangs had ik nog een groep filiaalhouders van een grote bank te gast en die mensen waren oprecht verbaasd door de natuurpracht van de polders. Ze verzekerden me nog terug te keren met hun gezin.” En Pauwels broedt op nog meer ideeën. “Ik droom ervan om overnachtingen aan te bieden in een glazen bol, in de bufferzone tussen de ringdijk en de dorpskern. Het gaat om een bestaand concept, maar het is een hele investering en het mag geen vaste constructie zijn. Ik ben nog met horecazaken zoals Hofke van Bazel aan het onderhandelen om dat in een arrangement te gieten. Vanuit de stuurgroep toerisme probeer ik ook andere mensen aan te moedigen op de kar te springen. Er is een tekort aan overnachtingsmogelijkheden, zeker voor gezinnen. Een gat in de markt voor landbouwers die nog plaats over hebben in een schuur.”   Artikel: Kristof Pieters Foto: Kristof Pieters – Toon Pauwels in de Polders van Kruibeke met zijn nieuwste quattrocycles voor mensen met een beperking (rechts) en een segway. Bron: Het laatste nieuws