Groen is Leuk 2019

ZONDAG 2 JUNI 2019 IN BAZEL
In het autovrije centrum van 9150 Bazel / Kruibeke
Van 10.00 u. tot 17.00 u.

Voorstelling nieuwe technologieën

In de Infotrailer van de Gemeente Kruibeke in de Lange Gaanweg.

Recycling

Waasland Klimaatland

Onak

Trens Solar Trains

Hydracat
(boten op waterstof)

Gratis Proefrijden

(Na invullen van deelname formulier op het secretariaat in de Lange Gaanweg en in bezit van geldig rijbewijs indien vereist.)

GROEN IS LEUK is een dag waarop we actieve linken leggen tussen maatschappelijk verantwoord ondernemen, toerisme, ecologie, groene energie. Het is een dag vol activiteiten voor de bezoekers en een gedroomde mogelijkheid om duurzame producten of diensten in de kijker te plaatsen of potentiële klanten aan te trekken.

Groen is Leuk Waasland kadert in een groter geheel. Het weekend van 1 & 2 juni is het “Bazel Verbaast “ www.bazelverbaast.be , een heel weekend met diverse activiteiten waarvan Groen is Leuk op zondag 2 juni een staalkaart wil zijn van ecologische recreatie.

Alle vernieuwende, groene, duurzame producten en initiatieven zetten zich die dag in het zonnetje, het publiek kan gratis rondrijden en varen met elektrisch aangedreven voertuigen in alle soorten en maten.

Ondertussen zijn er demo’s & voorstellingen van diverse nieuwe technologieën in de info-trailer van de gemeente Kruibeke in de Lange Gaanweg te Bazel.

Zondag 2 juni wordt kasteel Wissekerke in Bazel met de vijver en het omliggende park het decor voor GROEN IS LEUK Waasland, en proeven we meteen van de Polders van Kruibeke.

Bezoekers kunnen die dag gratis kennismaken met aantrekkelijke activiteiten die geen negatieve effecten op onze leefomgeving hebben.  Varen met een bootje op de kasteelvijver en allerhande voertuigen uitproberen die al dan niet elektrisch worden aangedreven, het ene al avontuurlijker dan het andere…

Het uitgangspunt van GROENISLEUK : Positief Groen denken omzetten in Groen Beleven. Het ontdekken van duurzame en vernieuwende toeristische initiatieven die gebruik maken van schone energie.

GROEN IS LEUK wil bijdragen aan de promotie van duurzame recreatie door het verspreiden en beschikbaar maken van informatie, ideeën en producten die duurzaam zijn. Zo wil deze dag de transitie naar duurzame recreatie stimuleren.

Steeds meer mensen kiezen vanuit een toekomstgerichte levenshouding voor groene energie en milieubewuste producten. Duurzaamheid wordt een voorwaarde voor een leefbare toekomst van onze planeet. Dat dit bijzonder leuk kan zijn zal elke bezoeker duidelijk worden.

 

Praktisch

Wanneer    zondag 2 juni van 10.00 tot 17.00 uur

Waar           Centrum van 9150 Bazel Kruibeke

Info & inschrijven   

W.I.M. bvba    
Toon Pauwels   0496/167482 
Bertrand Verheyen   0496/231616

Email  
toon@ontdekkruibeke.nu
bertrand@ontdekkruibeke.nu

Dit evenement is in samenwerking met  Waasland Klimaatland en de Gemeente Kruibeke