Toeren in de polders met Groene Stiltram.

Ontdek de polders van kruibeke op een leuke en ontspannende manier.

De Groene Stiltram is een 100% elektrisch aangedreven ‘trein’ bestaande uit een trekkend voertuig met chauffeur en plaats voor 12 passagiers. We kunnen deze trein uitbreiden via aanhangwagens voor een capaciteit tot 28 personen.

Meer passagiers?

Een 2de trein is ook ter beschikking. Personen in een rolstoel? Met onze HandyMobiel kunnen er twee mee. Iedereen mee!

Deze ecologisch aangedreven Groene Stiltram brengt je aan een snelheid van 15km/uur op een aangename manier doorheen het 620 Hectare natuurgebied en een deel van de verschillende deelgemeentes, elk met hun eigen charme en bezienswaardigheden.

Via een draadloos omroepsysteem krijg je van de chauffeur/gids alle nuttige en leuke informatie die van deze rondrit een unieke belevenis maken.

Vertrek & aankomst naar keuze (Bazel Kerk of parking Dulpop of parking Kemphoekstraat 1)
Andere start- aankomstplaats in Groot Kruibeke — € 85
Andere toeren te bespreken. Bekijk onze toeren.

NIEUW: HandyMobiel

We vinden dat iedereen moet kunnen meegenieten van onze mooie polders. Daarom hebben we een speciaal op maat gemaakte oplossing voor mensen die een rolstoel gebruiken.

Mogelijkheid: 1 rolstoel + 6 personen of 2 rolstoelen + 3 personen

Ervaringen

Met de Stiltrein “den boer op”

Rated 5 out of 5

Op vrijdag 28 juni 2019 vertrokken we aan “Den Duiventoren “ in Bazel met 47 OKRA leden van St.-Anna en O.-L.-Vrouw ter Schelde voor een tochtje met twee treintjes. ( Een door elektriciteit aangedreven auto met twee aanhangwagentjes speciaal ingericht voor personen ) Een tochtje dat verliep onder een stralende hemel met veel zon en een zacht briesje. We deden eerst een aardbei kwekerij aan waar de mevrouw alles uitlegde hoe zo een kweekperiode verloopt.

We mochten hier drie soorten aardbeien proeven. Na dit bezoek reed de trein verder langs de groene hoevenroute om dan te stoppen aan de sociale groententuin “ Vase Kweek “. Hier legde Tom ons uit wat het doel en de visie van de groententuin. De samenwerking met de secundaire school voor leerlingen met een beperking “ Baken “ uit Sint-Niklaas is een topper. We werden hier getrakteerd op een heerlijk fris drankje, dank je wel.

Tijdens de ganse rit kregen we deskundige uitleg van onze gidsen Laurent en Dirk. Ik mag zeker niet vergeten te vermelden onze deskundige chauffeurs Toon en Bertrand.

Deze namiddag werd zeer gesmaakt door de leden van beide trefpunten van OKRA Lo en er werden al afspraken gemaakt voor volgend jaar op de laatste vrijdag van juni 2020.

Maria en Dirk

We helpen je graag.

Vragen over ons aanbod? Een specifieke wens? We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Toon Pauwels
Mobiel: +32 496 167 482
E-mail: Toon@ontdekkruibeke.nu

Bertrand Verheyen
Mobiel: +32 496 231 616
E-mail: Bertrand@ontdekkruibeke.nu