Geboertetoer XXL (3 uur)

Enkel op vrijdag vanaf april tot oktober

Vertrek: 14u00 aan parking Kemphoekstraat 1, Bazel.

Met de stiltram maken we een toer langs de typische bolle akkers van Kruibeke & Bazel en vertellen we onderweg interessante weetjes over dit prachtig gebied. We bezoeken het aardbeienbedrijf Van Landeghem met proeverij.

Na een korte rit ook de Vasse Kweek vzw, een sociale moestuin, waar mensen met een verstandelijke beperking dé motor van het hele project zijn.  Hier proeven we van een streekbier of frisdrank.

Einde: 17u00 aan parking Kemphoekstraat 1, Bazel

Prijs: € 235 per trein *
Rondleiding, proeverijen & drankjes: € 11 / persoon
Capaciteit: max. 28 personen
Draadloos audiosysteem: € 5 / persoon
Vertrek: 14.00 uur
Parking Kemphoekstraat 1, 9150 Bazel
Duurtijd: 3 uur
(* incl. BTW + vergoeding jaagpad + trein/chauffeur)

Ervaringen

Met de Stiltrein “den boer op”

Rated 5.0 out of 5

Op vrijdag 28 juni 2019 vertrokken we aan “Den Duiventoren “ in Bazel met 47 OKRA leden van St.-Anna en O.-L.-Vrouw ter Schelde voor een tochtje met twee treintjes. ( Een door elektriciteit aangedreven auto met twee aanhangwagentjes speciaal ingericht voor personen ) Een tochtje dat verliep onder een stralende hemel met veel zon en een zacht briesje. We deden eerst een aardbei kwekerij aan waar de mevrouw alles uitlegde hoe zo een kweekperiode verloopt.

We mochten hier drie soorten aardbeien proeven. Na dit bezoek reed de trein verder langs de groene hoevenroute om dan te stoppen aan de sociale groententuin “ Vase Kweek “. Hier legde Tom ons uit wat het doel en de visie van de groententuin. De samenwerking met de secundaire school voor leerlingen met een beperking “ Baken “ uit Sint-Niklaas is een topper. We werden hier getrakteerd op een heerlijk fris drankje, dank je wel.

Tijdens de ganse rit kregen we deskundige uitleg van onze gidsen Laurent en Dirk. Ik mag zeker niet vergeten te vermelden onze deskundige chauffeurs Toon en Bertrand.

Deze namiddag werd zeer gesmaakt door de leden van beide trefpunten van OKRA Lo en er werden al afspraken gemaakt voor volgend jaar op de laatste vrijdag van juni 2020.

Maria en Dirk

We helpen je graag.

Vragen over ons aanbod? Een specifieke wens? We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Toon Pauwels
Mobiel: +32 496 167 482
E-mail: Toon@ontdekkruibeke.nu

Bertrand Verheyen
Mobiel: +32 496 231 616
E-mail: Bertrand@ontdekkruibeke.nu